پایه نهمعلوم تجربی نهم
قوطی کنسرو مواد غذایی ۲۰ دقیقه بجوشانید
قبل از مصرف به مدت 20 دقیقه آن را بجوشانید.

جمع آوری اطلاعات علوم نهم فصل ۱۱ صفحه ۱۱۸
روی قوطی کنسرو مواد غذایی نوشته شده است: «قبل از مصرف به مدت ۲۰ دقیقه آن را بجوشانید». با مراجعه به منابع معتبر، علت آن را پیدا کنید.
وقتی روی برخی قوطیهای کنسروی مواد غذایی مثل تن ماهی مینویسند قبل از مصرف ۲۰ دقیقه در آب حرارت دهید، به این دلیل است که شاید عمل کنسرو کردن کامل انجام نشده باشد و این میکروبها در کنسرو رشد کرده و سم تولید کرده باشند. سم این نوع میکروبها در دمای جوش آب تجزیه میشود و خطر سمی بودن از بین میرود.
غذاهای کنسرو شده یکی از اصلی ترین جایگاه های رشد باکتری کلوستریدیوم بوتولینیوم می باشند که این باکتری در نهایت منجر به بیماری مهلک بوتولیسم می شود .دوبینی، تاری دید، خشکی زبان، فلج اندام ها و عوارض گوارشی از علائم مسمومیت با سم بوتولیسم است که در اکثر مواقع ناشی از مصرف کنسروهای نجوشیده است .
کلوستریدیوم بوتولینوم گونهای باکتری از جنس کلوستریدیوم است. این باکتری میلهای شکل و گرم مثبت. که در وضعیت کم اکسیژن (خرد هوازی) بهتر رشد میکند. این باکتری درای هاگ و خاکزی میباشد. به همین دلیل نیز غذاهای کنسرو شدهای که حرارت کافی ندیدهاند محل مناسبی برای ترشح توکسین این باکتری به حساب میآیند.
بوتولیسم یک بیماری نادر ولی به صورت بالقوه کشنده است. بوتولیسم یک بیماری فلج است که عامل ایجادکنندهٔ آن سمی است که توسط باکتری کلوستریدیوم بوتولینوم تولید میشود. شروع بوتولیسم با علائمی همچون ضعف، سختی در دید، احساس خستگی، و سختی در حرف زدن همراه است. علائم بعدی بیماری میتوانند شامل این موارد باشند: ضعف دستها، عضلات قفسهٔ سینه، و پا. این بیماری معمولاً تأثیری روی خودآگاهی ندارد و ایجاد تب نمیکند.و ایجاد گیجی میشود . در اصل، پیشگیری از بوتولیسم از طریق تهیهٔ کامل و مناسب غذا ممکن است. این سم با گرمای بالاتر از ۸۵ درجهٔ سیلسیوس به مدت بالاتر از پنج دقیقه از بین میرود.
تحقیق قوطی کنسرو مواد غذایی ۲۰ دقیقه بجوشانید ( قابل ویرایش )
جمع آوری اطلاعات علوم نهم فصل ۱۳ صفحه ۱۳۸